Jan Rijk Jeugd Tour

Samen met 8 andere clubs uit de regio spelen we mee met de zogenaamde Jan Rijk Jeugd Tour. Dat is een competitie voor beginnende en nog niet zo ervaren jeugdspelers van Amelisweerd, Biltse Duinen, Dorpswaard, Hoenderdaal, Kromme Rijn, Schaerweijde en onze eigen club.

Er wordt in de volgende categorieën gespeeld:

1. Baanpermissie (t/m 16 jaar)
2. Clubhandicap 37 - 54 (t/m 16 jaar)
3. EGA handicap 36 en lager (t/m 18 jaar)

Er zijn 8 wedstrijden waaraan je als individuele speler kunt mee doen (en veelal een Q-kaart kunt lopen). Het aantal spelers dat per keer aan een wedstrijd kan mee doen hangt af van de organiserende club en het soort baan (9 of 18 holes, par 3 baan). Opgeven voor de wedstrijden doe je via een mail aan de jeugdcommissie. Dat kan je per wedstrijd bekijken. Als er meer dan het mogelijke aantal deelnemers zich aanmeldt dan bepaalt de jeugd commissie wie er die dag meedoet en wie op de reservelijst komen te staan. Over alle wedstrijden wordt een klassement gemaakt op basis van het gemiddeld aantal punten per wedstrijd. Op basis van de gemiddelde scores van spelers van een club wordt ook een clubklassement gemaakt.

Deelname aan een wedstrijd inclusief eten en drinken kost € 10.

Planning

Alle wedstrijden worden op een zondag gespeeld en beginnen om 15.00 uur. Alleen de finale op 29 oktober op onze eigen baan begint om 9.00 's morgens. Dit zijn de (voorlopige) speeldata:

28 mei

Hoenderdaal

18 juni

Kromme Rijn

25 juni

Dorpswaard

10 september

Biltse Duinen

24 september

Amelisweerd

8 oktober

Schaerweijde

29 oktober

Nieuwegeinse (finale)