Nieuwegeins Open 2019

Op 21 en 22 september 2019 zal op de Nieuwegeinse Golfclub voor de derde keer het Nieuwegeins Open worden gespeeld.

Het toernooi is een 36 holes (2x18 holes) wedstrijd, te spelen over twee dagen. Er zal worden gespeeld op beide 9 holes banen van de Nieuwegeinse Golfclub (9 holes wedstrijdbaan in combinatie met de 9 holes par-3 baan).

Er zal worden gespeeld in teams bestaande uit twee golfers

De wedstrijd staat open voor golfers van 18 jaar en ouder met een EGA handicap van 54 of lager. Het is een open wedstrijd, dus golfers die geen lid zijn van de Nieuwegeinse Golfclub zijn van harte welkom om mee te spelen. Er zal worden gespeeld in teams die bestaan uit twee golfers.

Zowel een Strokeplay als een Stableford wedstrijd

De wedstrijd wordt gespeeld in 2 categorieën: een Strokeplay en een Stableford wedstrijd.

• Aan de Strokeplay wedstrijd doen de teams mee waarvan de gezamenlijke team handicap 20.0 of lager is. De gezamenlijk team handicap is de som van de twee afzonderlijke handicaps gedeeld door 2.
  • Aan de Stableford wedstrijd doen de teams mee die een gezamenlijk team handicap van 20.1 of hoger hebben.

Spelvorm: fourball better ball

De wedstrijdvorm is een fourball, ook wel fourball better ball genoemd. Dat wil zeggen dat elke speler met zijn eigen bal speelt. De scores komen als volgt tot stand:

• Bij strokeplay: De laagste bruto score (is score zonder handicap verrekening) van een van de twee spelers telt als score voor het team.
  • Bij stableford: het hoogste aantal behaalde punten per speler telt als score (met handicap verrekening)

Wedstrijd over 2 x 18 holes (zowel zaterdag als zondag 18 holes)

Deelnemende teams kunnen bestaan uit mannen (M/M), vrouwen (V/V) of gemengde paren (M/V).

Voor de tweede ronde op zondag plaatsen zich: de 15 teams met de beste bruto scores (categorie strokeplay) en de 15 beste teams met de hoogste stablefordscore (categorie stableford).

De behaalde score van de 1e ronde wordt aan het eind van de wedstrijd opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde. Voor de wedstrijd geldt een maximale handicap van 36. Dit betekent dat deelnemers met een handicap hoger dan 36 spelen met exact handicap van 36. (playing HCP wordt bepaald door stroke index).

De kosten

De deelnameprijs voor niet-leden van de Nieuwegeinse Golfclub bedraagt € 40,00 per persoon (dat is inclusief de greenfee). Leden van de Nieuwegeinse Golfclub betalen € 25,00 inschrijfgeld per persoon. In dit bedrag is een bijdrage voor een goed doel opgenomen (informatie over het goede doel staat in de kolom hiernaast). Het inschrijfgeld dient tegelijkertijd met de inschrijving te worden voldaan.

Het bedrag dient te worden overgemaakt op rekeningnummer NL33RABO0331009439 ten name van de Nieuwegeinse Golfclub onder vermelding van Nieuwegeins Open.

De inschrijving voor de wedstrijd is pas geldig nadat het bedrag is overgemaakt.

Schrijf je nu in.....

Gebruik het inschrijfformulier om je (en je eventuele medespeler) aan te melden. Klik daarvoor op de button hieronder. Ook leden van de Nieuwegeinse Golfclub dienen zich via het formulier aan te melden.

Informatie over starttijden en flightindeling

Op woensdag 18 september krijgen alle deelnemers de flightindeling met bijbehorende starttijden per mail toegestuurd alsmede verdere informatie over de wedstrijd. De startlijst zal ook op de website te vinden zijn.

Speeltijden

De 1e ronde op zaterdag 21 september wordt gestart vanaf hole 1 op de Par-3 baan vanaf 8.30 uur tot omstreeks 14.00 uur. De 2e ronde zondag (tevens finale ronde) is een shotgun-wedstrijd. Deze shotgun-wedstrijd start om 10.00 uur op de grote baan.

De teams die aan de finaledag zullen deelnemen, worden zo snel mogelijk na afloop van de 1e ronde op zaterdag 21 september bekend gemaakt. Verder wordt de deelnemerslijst voor de zondag op de site van de Nieuwegeinse Golfclub geplaatst.

Winnaars

Zowel in de strokeplay wedstrijd als de stableford wedstrijd is er een 1e, 2e en 3e prijs. De prijsuitreiking volgt gelijk na controle/verwerking van de scorekaarten op zondag.

Barbecue op zaterdag

Op zaterdag is er een barbecue bij het gezellige clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub. De kosten daarvoor bedragen € 12,50 bij voorinschrijving. Dit bedrag kan tegelijkertijd met het inschrijfgeld worden overgemaakt. Vermeld dat ook bij het overschrijven. Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf je aan te melden voor de barbecue. De kosten bedragen dan € 15,00. Dit bedrag dient bij het aanmelden op de wedstrijddag te worden voldaan.

Ook niet deelnemers aan de wedstrijd zijn van harte welkom om aan de barbecue deel te nemen tegen betaling van € 12,50 bij voor inschrijving en € 15,- bij inschrijven op de dag zelf.

Vragen of opmerkingen

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand formulier:

• Velden met een * zijn verplichte velden

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.