Nieuwegeins Open 2019

Nieuwegeins Open 2019

Op 21 en 22 september 2019 zal op de Nieuwegeinse Golfclub voor de derde keer het Nieuwegeins Open worden gespeeld.

Het toernooi is een 36 holes (2x18 holes) wedstrijd, te spelen over twee dagen. Er zal worden gespeeld op beide 9 holes banen van de Nieuwegeinse Golfclub (9 holes wedstrijdbaan in combinatie met de 9 holes par-3 baan).

Er zal worden gespeeld in teams bestaande uit twee golfers

De wedstrijd staat open voor golfers van 18 jaar en ouder met een EGA handicap van 54 of lager. Het is een open wedstrijd, dus golfers die geen lid zijn van de Nieuwegeinse Golfclub zijn van harte welkom om mee te spelen. Er zal worden gespeeld in teams die bestaan uit twee golfers.

Zowel een Strokeplay als een Stableford wedstrijd

De wedstrijd wordt gespeeld in 2 categorieën: een Strokeplay en een Stableford wedstrijd.

 • Aan de Strokeplay wedstrijd doen de teams mee waarvan de gezamenlijke team handicap 20.0 of lager is. De gezamenlijk team handicap is de som van de twee afzonderlijke handicaps gedeeld door 2.
 • Aan de Stableford wedstrijd doen de teams mee die een gezamenlijk team handicap van 20.1 of hoger hebben.

Spelvorm: fourball better ball

De wedstrijdvorm is een fourball, ook wel fourball better ball genoemd. Dat wil zeggen dat elke speler met zijn eigen bal speelt. De scores komen als volgt tot stand:

 • Bij strokeplay: De laagste bruto score (is score zonder handicap verrekening) van een van de twee spelers telt als score voor het team.
 • Bij stableford: het hoogste aantal behaalde punten per speler telt als score (met handicap verrekening)

Wedstrijd over 2 x 18 holes (zowel zaterdag als zondag 18 holes)

Deelnemende teams kunnen bestaan uit mannen (M/M), vrouwen (V/V) of gemengde paren (M/V).

Voor de tweede ronde op zondag plaatsen zich: de 15 teams met de beste bruto scores (categorie strokeplay) en de 15 beste teams met de hoogste stablefordscore (categorie stableford).

De behaalde score van de 1e ronde wordt aan het eind van de wedstrijd opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde. Voor de wedstrijd geldt een maximale handicap van 36. Dit betekent dat deelnemers met een handicap hoger dan 36 spelen met exact handicap van 36. (playing HCP wordt bepaald door stroke index).

Speeltijden

De 1e ronde op zaterdag 21 september wordt gestart vanaf hole 1 op de Par-3 baan vanaf 8.30 uur tot omstreeks 14.00 uur. De 2e ronde zondag (tevens finale ronde) is een shotgun-wedstrijd. Deze shotgun-wedstrijd start om 10.00 uur op de grote baan.

De teams die aan de finaledag zullen deelnemen, worden zo snel mogelijk na afloop van de 1e ronde op zaterdag 21 september bekend gemaakt. Verder wordt de deelnemerslijst voor de zondag op de site van de Nieuwegeinse Golfclub geplaatst.

Prijzen voor de Winnaars

Zowel in de strokeplay wedstrijd als de stableford wedstrijd is er een 1e, 2e en 3e prijs. De prijsuitreiking volgt gelijk na controle/verwerking van de scorekaarten op zondag. Dit zijn de prijzen voor de verschillende wedstrijden:
Strokeplay:

 • 1e prijs: meerdaagse golfreis (beschikbaar gesteld door Golftime)
 • 2e prijs: kledingbon Under Armour van € 75,00 (beschikbaar gesteld door Golfplaza Vianen)
 • 3e prijs: waardebon Golfplaza van € 50,00 (beschikbaar gesteld door Golfplaza Vianen)

Stableford:

 • 1e prijs: afstandsmeter (beschikbaar gesteld door Golfplaza Vianen)
 • 2e prijs: kledingbon Under Armour van € 125,00 (beschikbaar gesteld door Golfplaza Vianen)
 • 3e prijs: waardebon Golfplaza van €50,00 (beschikbaar gesteld door Golfplaza Vianen)

Voor de spelers die doorgaan naar de zondag stelt Golfplaza-Vianen voor de longest drive (dame en heer) en de neary een golftas beschikbaar.

Chip in Wasmachine wedstrijd

Op beide wedstrijddagen wordt door Unipart  een chip-in-wasmachine wedstrijd georganiseerd. Voor €5 mag je drie pogingen doen om een golfbal in een wasmachine te chippen. Daarbij kunnen wasmachines gewonnen worden. De opbrengst van deze wedstrijd komt geheel ten goede aan het goede doel, de hospices in Houten en Nieuwegein. Aan deze wedstrijd kunnen ook niet deelnemers van het Nieuwegeins open meedoen.

Loterij op zondag

Tijdens het verwerken van de uitslagen op zondag vindt er een loterij plaats met mooie prijzen. Gedurende de zondag kunnen er lootjes gekocht worden.  Je kunt 3 loten kopen voor € 5. De opbrengst van deze loterij komt geheel ten goede aan het goede doel. Dit zijn enkele van de prijzen

 • golfartikelen aangeboden door BOB,
 • een dinerbon voor 2 personen van Japans restaurant Goya te Nieuwegein
 • complete gezichtsbehandeling bij schoonheidsspecialist Beauty Home
 • een dinerbon voor 2 personen van Restaurant Passie te Utrecht
 • 3x secrid pasjeshouder van Lederwaren M. ter Steeg te Wijk bij Duurstede
 • flessen bubbels beschikbaar gesteld door W3 wijnen

Veiling van een golfclinic

De Nieuwegeinse Golfacademie stelt een clinic van 2 uur voor minimaal 8 en maximaal 15 personen beschikbaar. Deze clinic zal geveild worden aansluitend op de loterij. Het startbedrag voor de veiling van deze clinic bedraagt  €100.

Barbecue op zaterdag

Op zaterdag is er een barbecue bij het gezellige clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub. De kosten daarvoor bedragen € 12,50 bij voorinschrijving. Dit bedrag kan tegelijkertijd met het inschrijfgeld worden overgemaakt. Vermeld dat ook bij het overschrijven. Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf je aan te melden voor de barbecue. De kosten bedragen dan € 15,00. Dit bedrag dient bij het aanmelden op de wedstrijddag te worden voldaan.

Ook niet deelnemers aan de wedstrijd zijn van harte welkom om aan de barbecue deel te nemen tegen betaling van € 12,50 bij voor inschrijving en € 15,- bij inschrijven op de dag zelf.